Even voorstellen

Wie ben ik?

Een paar woorden die omschrijven wie ik ben:

"44 jaar, moeder, vrouw van, dochter, zus, vriendin, spontaan, vriendelijk, behulpzaam, zorgzaam, empathisch, doorzetter, leergierig en hou van een grapje :)."

 

Mijn zoon omschrijft mij als: sociaal, zorgzaam, lief en een doener.

Mijn dochter als: lief, zorgzaam, aardig, kan goed met kinderen omgaan.

 

Ben getrouwd met mijn lieve man Ewout en samen hebben we 4 kinderen,  2 jongens van 18 en 19 en 2 meiden van 14 en 13 jaar.

Waarom kindercoach?

"Kan goed met kinderen omgaan", is iets wat ik regelmatig hoor. Kinderen/jongeren voelen zich snel bij mij op hun gemak. Dat is belangrijk in mijn werk als kindercoach, omdat het coachen pas kan beginnen als er een veilige basis is gecreëerd.
Verder merkte ik in mijn werk op school, dat veel kinderen een laag zelfbeeld hebben. Ze zijn onzeker over hun kunnen. Dit kan allerlei redenen hebben, zoals moeite met een schoolvak(ken), niet sportief genoeg, sociaal niet goed kunnen aansluiten met andere kinderen enz. Ik wil daar graag achter komen, wat maakt het, dat het kind onzeker is, zichzelf zo ervaart?

Als kinderen vaak het gevoel hebben te falen groeit de onzekerheid en het lage zelfbeeld. Hier kunnen kinderen op verschillende manieren op reageren. Het ene kind pest, het andere komt niet voor zichzelf op of beide. Er zijn kinderen die heel druk doen of in zichzelf keren. Je hebt kinderen die zich zelf pijn doen, door bijvoorbeeld te weinig te eten, lelijk over zichzelf praten of jezelf verwonden. Of kinderen die niet zo veel ondernemen, omdat ze het te spannend vinden hierdoor vermijden ze veel situaties, die er voor zorgen dat je niet goed kunt ontwikkelen. Want het kind staat zijn of haar leer proces in de weg. Van ondernemen en experimenteren leren kinderen. Dit zijn mogelijke situaties die kunnen spelen bij uw kind. Elk kind is anders en heeft een andere manier om, om te gaan met alles wat op haar of zijn pad komt.

Ik ben een christelijke kindercoach en weerbaarheidstrainer en wil deze kinderen helpen om zich sterker te voelen, voor zichzelf en/of een ander op te komen en je grenzen te leren voelen en aan te geven. Ik wil dat ze mogen weten;

 

uniek, bijzonder en geliefd te zijn!

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie Adiona voor kindercoaches. Hiermee voldoe ik aan alle wettelijke eisen om mijn vak uit te kunnen oefenen. Als er klachten zijn en we komen daar samen niet uit, kunnen zij ons helpen.