Even voorstellen

Wie ben ik?

Een paar woorden die omschrijven wie ik ben:

43 jaar, moeder, echtgenote, dochter, zus, vriendin, spontaan, vriendelijk, behulpzaam, zorgzaam, empathisch, humor, doorzetter, leergierig en misschien een tikkie eigenwijs ;)

 

Mijn zoon omschrijft mij als: sociaal, zorgzaam, lief en een doener.

Mijn dochter als: lief, zorgzaam, aardig, kan goed met kinderen omgaan.

 

Ben getrouwd met mijn lieve man Ewout en samen hebben we 4 kinderen,  2 jongens van 17  en 2 meiden van 13 en 12 jaar.

Waarom kindercoach?

"Kan goed met kinderen omgaan", is iets wat ik regelmatig hoor. Kinderen voelen zich snel bij mij op hun gemak. Dat is belangrijk in mijn werk als kindercoach, omdat het coachen pas kan beginnen als er een veilige basis is gecreëerd.
Verder merkte ik in mijn werk op school, dat er veel kinderen een laag zelfbeeld hebben. Ze zijn onzeker over hun kunnen. Dit heeft allerlei redenen, moeite met een schoolvak(ken), niet sportief genoeg, sociaal niet goed aansluiten met andere kinderen, kortom het kan vele redenen hebben. Ik wil daar graag achter komen, wat maakt het, dat het kind onzeker is, zichzelf zo ervaart?

Als kinderen vaak het gevoel hebben te falen groeit de onzekerheid en het lage zelfbeeld. Hier kunnen kinderen op verschillende manieren op reageren. Het ene kind pest, het andere komt niet voor zichzelf op of beide. Er zijn kinderen die heel druk doen of in zichzelf keren. Je hebt kinderen die zich zelf pijn doen, door bijvoorbeeld te weinig te eten, lelijk over zichzelf praten of jezelf verwonden. Kortom ieder kind is anders en heeft een andere manier om om te gaan met alles wat op haar of zijn pad komt.

Ik ben een christelijke kindercoach en weerbaarheidstrainer en wil deze kinderen helpen om zich sterker te voelen, voor zichzelf en/ of een ander op komen en je grenzen leren te voelen en aan te geven. Ik wil dat ze mogen weten; uniek, bijzonder en geliefd te zijn!

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie Adiona voor kindercoaches. Hiermee voldoe ik aan alle wettelijke eisen om mijn vak uit te kunnen oefenen. Als er klachten zijn en we komen daar samen niet uit, kunnen zij ons helpen.