Kindercoaching 

Wanneer ga je naar een Kindercoach of Jongeren coach?

Ik werk al 12 jaar met kinderen en jongeren. Eerst in de psychiatrie en daarna in het onderwijs. Ik merk dat veel kinderen en jongeren niet goed weten wie ze mogen zijn. Veel kinderen/jongeren hebben een laag zelfbeeld, problemen met sociale vaardigheden,  snel boos, gefrustreerd of verdrietig.

Een laag zelfbeeld en dan?

Een laag zelfbeeld kan voor alle kinderen (jong en oud) grote gevolgen hebben. Door je lage zelfbeeld kun je jezelf niet veel waard vinden of denken dat je niks kan. Hierdoor sta je, je ontwikkeling in de weg. Je durft geen nieuwe dingen te ondernemen, omdat je bang bent om fouten te maken of bang wat andere van je vinden. Soms weet je niet zo goed hoe je, je moet gedragen en kun je clownesk gedrag vertonen, of jezelf gaan overschreeuwen. Ook kun je misschien anderen gaan pesten (aandacht verschuiven naar een ander) of anderen pijn gaan doen, zodat ze jou misschien geen pijn gaan doen, bang voor je worden of je hebt jezelf niet in de hand? Door dit gedrag te vertonen zul je vaak negatief gecorrigeerd worden. Wat je lage zelfbeeld weer kan bevestigen. Daarom wil ik helpen dat te veranderen. Het weten, dat je uniek, bijzonder en geliefd bent, genoeg bent is daarbij heel belangrijk, dat is de basis.

Ik wil er voor al deze kinderen zijn, ze te zien, ontdekken wat achter het gedrag zit. Ik wil ze laten ontdekken en laten zien, wie ze echt zijn! Kostbaar en uniek geschapen, geliefd, genoeg.

Want als een kind, jong of oud, goed in zijn vel zit, zich geliefd mag voelen, bijzonder en uniek, is het ook beter in staat om te leren, om vriendschappen te maken en te houden, maar ook om, om te gaan met alles wat er in het leven kan gebeuren. Het weet zijn of haar grenzen, weet wanneer iets leuk is en wanneer niet en durft dat te zeggen. Dat maakt je sterk en daardoor kun je ook meer aan!

God heeft me nu gebracht op deze prachtige plek. Ik mag kinderen helpen, helpen te ontdekken dat ze bijzonder en uniek zijn, geliefd! Hoe geweldig is dat!

Dit kan op vele manieren, soms groot en soms klein.

Zo was er eens...

Zo was er eens een jongentje die ik vroeg, wat wil je dat ik voor je doe? Hij zei, "gewoon even kletsen!'  En dat deed hij, hij kletste over van alles en nog wat. Het hielp hem te ontladen, hij was erg gevoelig en snel overprikkelt. Soms vertelde hij ook verdrietige dingen, die hem overkwamen. Ik luisterde naar hem, stelde vragen, zag hem, keek voorbij zijn gedrag, creëerde een veilige omgeving waar hij mocht zijn, wie hij is. En zo ervaarde hij het ook. Hij vertelde dat hij het fijn vond dat ik altijd naar hem luisterde. Dit vond hij belangrijk, gehoord worden. Daar gingen we toen aan werken, hoe je dat doet op een positieve manier, i.p.v. een negatieve. Want dat gebeurde vaak.

 

De processen die helpen.

Om dit mooie werk te mogen doen heb ik vele opleidingen, cursussen, trainingen en workshops gevolgd. Ook lees ik graag boeken over allerlei onderwerpen op dit gebied. Maar ook de processen die ik zelf heb geleerd, neem ik mee in mijn coaching. Iedereen maakt ze mee, die processen, waarin je tot nieuwe inzichten komt over jezelf of je omgeving. Deze processen zijn niet altijd leuk, soms zijn ze echt zwaar. Maar alles vormt je, maakt je tot wie je bent.  Altijd heb je keuzes en elke keuze heeft gevolgen. Ik geloof ook niet perse in slechte keuzes, want van elke leer je, hoe je het de volgende keer wel of niet zou doen.

Het leven is 1 groot leer proces. Daarom bestaat er geen falen, maar leren, jezelf ontwikkelen.

Zoals de prediker 3, vers 1, zo mooi zegt: (BB)

"Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is er een tijd."

 

Zo ook met en in je processen. Elk kind leert op zijn tijd, wanneer het gaat rollen, kruipen, lopen, zindelijk te worden, lezen, schrijven, rekenen, delen, vriendjes maken, jezelf te accepteren om wie je bent enz. En als dit niet vanzelf gaat, wil ik graag helpen, kijken waarom het nu nog niet lukt of er iets is wat nog in de weg staat.

Waar vind de kindercoaching plaats?

Ik woon en werk in Zoetermeer, ik doe dit op een basisschool en thuis in mijn prachtige praktijk.

Wat kun je van mij verwachten:

  • Dat ieder kind uniek en bijzonder, geliefd is en dat ik dat uw kind ga laten ontdekken.
  • Ik coach allerlei kinderen en tieners om weerbaar te zijn, je sterker, zelfverzekerder te voelen. Ik leer ze grenzen te ontdekken en aan te geven, voor jezelf op te komen en hoe je dat doet.
  • Ik laat uw kind ontdekken, wie het mag zijn en hoe prachtig God hem/ haar heeft geschapen. 
  • Ik doe dat met begrip, geduld, warmte, empathie en humor, met de talenten die God mij heeft gegeven om Hem te dienen, op deze prachtige plek.
  • Door mijn vele ervaringen met kinderen en tieners en de kennis die ik heb vergaard, heb ik mij ontwikkelt tot iemand die weet wat ze doet en het als haar missie ziet om zoveel mogelijk kinderen en tieners te helpen ontwikkelen tot de persoon die ze zijn.